60%Hodnocení produktu: 60%
Nedoporučuje produkt
- velikost a možná i vzhled ("hi-fi")
- po snížení basů relativně dobré bedny k počítači
- basová nálož
- horší zpracování než o několik let starší Geniusy
Chápu, že pro většinu uživatelů tyhle repráky absolutně nadchnou. Jsou lesklé, dostatečně velké a působí moc hi-fi. Jenže vůbec nejsou. Jeden z reproduktorů je pravděpodobně úplně slepý, jen atrapa. Zesilovač v repro nemá zrovna extra sílu, ale dokáže sousedy mladých teens dost naštvat.
Zapínání je vzadu, myslím dost neprakticky. Zpředu je pak ovládání výšek a basů, pro mne jen k tomu, abych basy snížil. Pak se tam nachází i dioda, která je ostře modrá, zaslouží si přelepit.
Bohužel oproti starším 1250X (před mnoha lety za stejnou cenu) téměř jen duní, bas je absolutně otravný. Výšky jsou hodně směrové. Hi-fisté by se nade mnou jen pousmály, protože jsou to oboje hučítka, ale 1250X na poslech hudby poslouží opravdu o dost lépe.
Podle recenzí lze pro podobný "job" použít vyrovnanější Evolve 2.0 bedýnky nebo Krator, hodně jsou doporučovány Modecom. Osobně bych se klidně podíval po levné hi-fi věži z druhé ruky nebo monitorech z druhé ruky, třeba Behringer MS-20 nebo M-Audia.
8. 12. 2011
Vzhledem k množství negativních hodnocení doplním, že několik let se pochybuji mezi audiotechnikou, sic převážně jako posluchač. Nedokážu si moc představit, proč dostávám negativy, protože se snažím mluvit o těchto Geniusech objektivně? Slyšel jsem mnoho beden, hlavně ale sluchátek (momentálně mám Vsonic GR07, ne abych se chlubil, ale jako referenci). To, že repro hodnotíte kladně jen potvrzuje, že jste pravděpodobně nikdy neslyšeli dobrý zvuk. Ne ten přebasovaný z popu a kina, ale opravdu dobrý, relativně vyrovnaný zvuk.
Update 12. 4. 2012: nějaké delší soužití... Domů jsem si pořídil levné monitory Samson 4a. Cena cca 2,5x větší, zvuk je samozřejmě o mnoho lepší. Jestli dvakrát, to je samozřejmě hloupost tvrdit. Genius o dost jsou lehčí, mají už promáčknutý výškáč (používané v ateliéru mnoha lidmi). V tichu je slyšet brum, basy velice duní, jsou pomalé a nemají rozlišení. Jen bruuuum :)
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (40)
- Ne (15)